Tudtad-e? A téli gumi

Tudtad-e❓

A téli gumi 

Beszélhetnénk itt a 7 fokos átlag-hőmérsékletről meg a környező országok közlekedési szabályzatairól, de ezeket úgy is mindenki kívülről fújja. Nézzük inkább meg magát az abroncsot.
A nyári gumi mint a nevében is benne van, a nyárra vagy melegebb időjárási körülményekre van tervezve. Ezen időszakon biztosítja a szerkezete a legjobb tapadást. Viszont előfordulhat, hogy a hőmérséklet alacsonyabb, mint amire az abroncs tervezve van, akkor az kikeményedik, veszít a rugalmasságából, valamint nem veszi fel megfelelően a talaj formáját ezért csökken a tapadás. Ez a tényező olykor több méterrel megnöveli az autó fékútját, de romlik a kanyarstabilitás és a hajtóerők leadása is.
Itt jön képbe a téli gumi a sokkal lágyabb szerkezetével, nagyobb szilika tartalommal és néhány apróbb trükkel, mint a lamellák amikkel a futófelület barázdái sokkal tagoltabbak lesznek ezért az abroncs jobban kapaszkodik az útburkolatba. Ezek együtt jobb kezelhetőséget, méterekkel rövidebb fékutat, megbízhatóbb hajtóerőleadást eredményeznek téli körülmények között.
Törekednünk kell azonban arra, hogy lehetőleg ne legyen 5 évesnél öregebb és 4 mm-nél alacsonyabb profilmélységű a használni kívánt abroncs. Ugyanis a gumi az évek alatt kiszáradhat, felkeményedhet, így megint csak elveszítve annak rugalmasságát a megfelelő tapadás rovására. 4 mm alatti profillal pedig se elég vizet nem szorít ki maga alól és a lamellák se kapaszkodnak már eléggé az útburkolatba.

Ha bizonytalannak érzi menet közben az abroncsait vagy csak szeretné felmérettetni az állapotukat, szakértő kollégáink állnak rendelkezésére.